SupportNyheterKontakt

Brylépudding

Kräm:
Koka upp mjölken, grädden och vaniljstången i kastrullen.
Blanda sockret, äggen och vaniljextraktet med vispen i en skål.
Efter kokning, låt vaniljstången dra i 5 minuter efter att blandningen har tagits från värmen.
Ta bort vaniljstången, dela den på längden och skrapa av kornen på insidan för att tillsätta dem till mjölken.
Häll mjölk- och krämblandningen över ägg- och sockerblandningen.
Passera detta genom chinois-silen i en ren skål.

Karamell:
Placera ramekinerna i perforerade gastropannan.
Lägg sockret, vattnet och några droppar vinäger i en ren kastrull.
Koka upp.
När allt vatten avdunstat börjar sockret ändra färg.
Blanda inte med ett köksredskap annars kommer karamellen att kristalliseras. Vicka bara på kastrullen lite grann för att behålla en jämn färg.  
Färgen ändras snabbt från gul till brun.
När sockret får en vacker och mörk karamellfärg, stäng av värmen under kastrullen.
För att stoppa uppvärmningen och att då vara väldigt försiktig då kan karamellen kan stänka, tillsätt isbiten till karamellen genom att vicka på kastrullen.
Häll ett tunt lager med karamell i botten av varje ramekin.

Tillagning:
Fyll universalpannan med vatten ända till den första markeringen.
Justera termostaten till 70 °C.
Fyll varje ramekin med blandningen mjölk, grädde och ägg så högt som möjligt.
Placera den perforerade plattan med de fyllda ramekinerna i universalpannan.
Ta bort en av ramekinerna från plattan för att justera vattennivån så att den når till tre fjärdedelar av ramikinernas höjd. Sätt tillbaka ramekinen.
Lägg ett ark med bakplåtspapper ovanpå ramekinerna innan du lägger på locket på universalpannan för att undvika kondensdroppar i krämen.
Tillaga puddingarna i 25 till 40 minuter fram till att de får en geléaktig konsistens. För att kontrollera tillagningen, doppa spetsen på en kniv i mitten. Den ska komma ut ren.
Ta bort gastropannan från universalpannan och sätt ramekinerna, som ska vara täckta, i kylskåpet över natten.
Vid servering, placera en tunn kniv runt kanten på puddingen och vänd upp den på en tallrik.

För 8 personer 

Svårighetsgrad:Enkel 

Förberedelser:20 min 

Tillagning:40 min 

TILLBEHÖR LACANCHE 

Gasbrännare eller induktions- /glaskeramikhäll

Gastroplattor + universalpanna

Ingredienser 

Kräm:

  • 2,5 dl grädde
  • 7,5 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 6 msk socker (70 g)
  • Vaniljextrakt
  • 1 vaniljstång

Karamell

  • 200 g socker
  • 1 dl vatten
  • 0,2 dl vitvinsvinäger (2 cl)
  • 1 isbit  

REDSKAP 

  • 2 skålar
  • 1 chinois (konformad, rostfri finmaskig sil)
  • 2 kastruller
  • 1 visp
  • 8 ramekiner